Hvad skal man se på La Palma?

Tag bussen rundt på øen. Der er gode forbindelser og du får et godt udsyn fra bussen når du kommer rundt. Vær opmærksom på at, lørdag/søndag kører bussen ikke så hyppigt. Se køreplanen her. Evt hent appen TILP,

Det er også muligt at køre i lejet bil. Der er mange biludlejnings firmaer.

Denne side opdateres løbende. Rul ned og se hvad der er tilføjet.

Balkonerne på Avenida Marítima – Santa Cruz
Disse balkoner er de mest fotograferede motiver på La Palma.

Gør et holdt ved disse huse, og nyd de mange blomster.

Kirken for helgenen Virgen de La Nieves er øen mest hellige sted. Det ligger lidt udenfor Santa Cruz de La Palma. Kirken er lille, men meget smuk udsmykket. Helgenen bæres ned til Santa Cruz hver femte år, fulgt af tusindvis af mennesker. Udover at Virgen de La Nieves flyttes til Salvador kirken i Santa Cruz, bæres også en del af alteret ned. Alteret der består af mange sølv plader, er meget smukt. Næste gang hun bæres ned er i 2025, Hele festen hedder La Bajada del Virgen.

Plakat ved indgangen til museet

Når man er på kirkepladsen, skal man også huske at besøg det lille museum – Museo Camarín, der ligger i forbindelse med kirken. Det er meget interessant og man kommer op i en masse små rum over kirken og ser bl.a. Virgen de La Nieves bagfra . I dette rum ser man også de forskellige kjoler hun bærer, ved forskellige lejligheder. På pladsen er der også en bar og en restaurant.

Roque de los Muchachos med besøgs centeret der er et besøg værd. Øens højeste punkt, 2.426 meter over havet. Stedet hvor der ligger mange observatorier. En fantastisk udsigt over store dele af La Palma. Man kan se El Hierro, La Gomera og Tenerife. Roque de lo Muchachos betager én hver gang man besøger det. Det tager godt 1 time, at køre derop fra Santa Cruz de La Palma.

La Cumbrecita. Et smukt område midt på øen. Udsigt over Caldera de Taburiente. Tag en vandre tur på 1 – 1 1/2 time. Book p-plads i besøgscenteret ved El Paso, da der er begrænset med P-pladser.

Los Sauces og San Andrés.
Specielt San Andrés er et besøg værd. Gå en tur fra byen mod nord langs havet til Charco Azul, som er naturskabte hav bassiner. Husk badetøj. I byen tæt ved bassinerne ligger øens eneste Rom fabrik Aldea. Her laves flere slags spiritus, udover rom.

Los Tilos.
Et område med en såkaldt regnskov. Tæt ved besøgscentret er der en sti ind til et vandfald. Der er flere stier rundt i området. Bl. en sti i retning af Marcos y Corderos.

Marcos y Corderos kan man komme til ved at tage en 4×4 taxi fra Los Sauces, til stedet hvor vandre ruten starter. Man går derefter langs vandingskanaler. Lige inden ruten slutter, kommer man igennem et sted hvor man kan blive meget våd af vand, der kommer med fra taget i vandings kanalen. Det er godt at medbringe regnslag eller andet regntøj. Herefter går man på stier i regnskoven, og kommer ned i Los Tilos. Man fortsætter til fods til Los Sauces.

Tazacorte.
Besøg Tazacorte by. Gå rundt i gaderne og tag tid til en tur på Banan museet = Museo de Plátano. Fra byen kan man gå til Tazacorte strand og havn. I havnen er der både, der tager turister ud for at se hvaler og delfiner.
I havnen kan man se over på det sted, hvor lavaen fra vulkanen Tajogaite er løbet i vandet og har gjort La Palma lidt større.

Santa Cruz og Los Llanos.
Disse to byer er de største på øen, hvor over halvdelen af øens befolkning bor. Da det kan være svært at finde parkering, hvis man kommer i bil, kan det anbefales at bruge den underjordiske parkering. I Santa Cruz findes den på Avenida el Puente. Gaden der går fra Av. Maritima op gennem byen. I Los Llanos findes den for enden af Av. Dr. Flemming.

Vulkanen Tajogaite.
Vulkanen ses bedst fra Mirador de Tajuya, et sted udenfor El Paso. Her kan man se selve vulkanen og den sorte lava, der er løbet ud i havet. Vulkanen var i udbrud fra den 19. september 2021 til 13. december 2021.

I starten af udbruddet.

Kørsel over lavaen.
Vil du se lavaen fra den seneste vulkan tæt på, er der nu lavet en vej hen over lavaen. Den går fra La Laguna til Las Norias. Man må ikke standse på strækningen.

Vulkanen San Antonio og Teneguía.
Disse 2 vulkaner ligget side om side.
San Antonio var i udbrud fra 17. november 1677 til 21. januar 1678. Udbruddet varede i 66 dage.
Teneguía kom i udbrud 26. oktober 1971 og varede indtil 18. november. Den var i udbrud i alt 24 dage.

Teneguia er i udbrud (Billede fra El País)

Man kommer lettest til disse 2 vulkaner, ved at tage til byen Los Canarios (Fuencaliente). Lidt syd for byen ligger vulkanerne ved et besøgscenter. Herfra kan man gå på en vandresti til El Faro (Fyret), hvor der er saltudvinding. Der går bus (nr. 23) tilbage til Los Canarios.

En rundtur i Santa Cruz.
Start ved byens posthus og tag elevatoren op til San Telmo. Gå til venstre og se fængslet – udefra. Overfor ligger der en typisk kirkegård. Gå ned mod rækkehusene og drej til venstre. Gå op til kiosko Surgia ved en legeplads. Den ligger i et grønt blikskur og ligner en cubansk bar. Nyd en forfriskning der. Gå ned forbi rækkehusene og videre til den gamle bydel Monte Christo. Gå ned ad de stejle gader og forbi teatret Circo de Martes. Overfor kan købes billetter til forestillinger.

Gå ned i byen og besøg den store kirke der ligger Plaza de España overfor Rådhuset. Begge er et besøg værd. I rådhuset kan man gå op ad trappen og se de store vægmalerier og lofterne, der er laver af tea-træ. Tag et kig ind i byråds salen.

På gågaden går du til højre. På hjørnet skal du lægge mærke til det gamle apotek på højre side. Se de flotte lofter. Hvis du får brug for at gå ind på apoteket, skal du huske at bære mundbind.

Kryds gaden – El Puente og drej til venstre op ad denne. Ca 100 meter fremme ligger byens Marked i bygningen på højre hånd

Når du har set markedet, kan du gå tilbage til “Hovedgaden”. Gå til venstre ad gaden. Følg den forbi souvenir butikker og restauranter. Fortsæt til gaden slutter ved Alameda pladsen. For enden af pladsen er der en statue af El Enano – dværgen der danser i Santa Cruz hvert 5 år. Bag denne ser du en kopi af skibet Santa Maria, som var skibet Columbus sejlede til Amerika med bl.a. fra La Gomera.

Gå ned mod vandet og drej til højre ad Avenida Maritima. På et tidspunkt kommer du forbi de berømte balkoner, som nok er de mest fotograferede på La Palma.

Fortsæt ligeud til Marinaen. Så er rundturen slut.

Nyd en af de mange caféer og eller restauranter. Husk at få en Barraquito. Den er mange danskere glade for.