Tekstil fremstilling

Tekstilfremstilling var en af La Palmas vigtigste indtægtskilder i tiden før erobringen. Vævning med hør, silke og uld, gav øen store indtægter indtil begyndelsen af det 17. århundrede. (Mange år tidligere kendte man allerede til vævning med bomuld). I det 17. århundrede havde La Palma ca. 3000 væve, og der blev blandt andet fremstillet lagener, duge, sengetæpper, arbejdstøj og festtøj.

Selv i dag er kvinderne på La Palma, og med god grund, berømte for deres evner til at fremstille smukke håndarbejder. Der er dog kun nogle hundrede væve tilbage fordelt på øen, og i dag dyrkes der ikke hør og fremstilles ikke uld. Størstedelen af produktionen væves i dag af importeret materiale.

Til gengæld fremstiller man stadig silke på øen. Bladende fra Morbærtræerne, er det eneste silkeormene spiser, og takket være indsatsen fra en gruppe mennesker fra EL Paso, har man fastholdt fremstillingen af silke og sørget for at lære de unge processen.

Broderier

Overalt på La Palma ser man kvinder der broderer. Det er også en meget gammel tradition, og øen er kendt for broderierne, der eksporteres til udlandet.

Besøg den smukke grønne ø og få en oplevelse for livet!