Sådan spiser man Tapas på La Palma

Tapas betyder egentlig låg på spansk. Traditionen med de små retter begyndte på de Andalusiske bodegaer, hvor et stykke lufttørret skinke forhindrede fluer og støv i at falde ned i sherryglasset.

Et tapasbord består ofte af oliven, oste, chorizo og godt brød, men du skal ikke være bleg for at tilføje fx falafel, koftas, tzaziki eller hvidløgsrejer til menuen. Tapas er en række små, spanske retter, der både kan bruges som appetitvækkere, snacks eller sættes sammen til ét stort måltid.

Sådan spiser man: Er I flere til at nyde tapas retter, bestiller man 2- 4 retter hvis man er 4 personer. Det er normalt, at man deler de retter der stilles på bordet. Det kunne være Albóndigas = kødboller i salsa = sovs. Queso asado = stegt ost, Alitas de pollo = Kyllingevinger, Ensaladilla rusa = russisk salat. Tortilla = Kartoffel æggekage. Papas arrugadas = rynkede kartofler, blandt nogle kaldet Canaria kartofler. Hertil får man Pan = brød med Alioli = hvidløgs dressing og Mojo verde = grøn mojo og mojo rojo = rød mojo. Der er ofte flere retter, til at vælge som tapas.

Når man bestiller siger man: Para compartir = Til at dele.

Velbekomme!