Denne er smukkest af De Kanariske Øer – fra mx.dk

Denne artikel har et par faktuelle fejl. Men ellers er den en god reklame for La Palma.

Man kan booke en billet direkte fra København til La Palma med Air Berlin, med mellem landing i Tyskland. Øen har problemer med at eksportere bananer til andre lande og er derfor IKKE rig, som beskrevet i artiklen. Mange familier er uden jobs og et ordentlig økonomisk fundament. Byens marked har åbent hver dag undtagen søndag. Man kan ikke flyve op med helikopter til observatorierne, selv om man er ansat der.

Her er artiklen:

Af Jan Monrad, Rejs Bedre – 30/01-14 22:47

Denne er smukkest af De Kanariske Øer

Danskerne elsker De Kanariske Øer, men ikke mange kender til La Palma, der anses som den mest naturskønne af dem alle. Især hovedbyen Santa Cruz er et besøg værd med sine smukke gamle træhuse

storybildDe smukke udskårne træbalkoner kan dateres helt tilbage til 1500-tallet. (Billede: Jan Monrad)

Her gik jeg og troede, at La Palma var sådan en slags udkants-kanarisk ø med en fattig og indavlet befolkning, men heri tog jeg heldigvis fejl.

Los Muchachos er La Palmas højeste punkt. Los Muchachos er La Palmas højeste punkt. La Palma

• Der går ikke direkte fly fra København til La Palma, så du skal skifte på Tenerife og videre med fly fra Tenerifes nordlige lufthavn. Alternativt kan du sejle fra Los Cristianos. Tjek færgeafgange på Fredolsen.es.
• Lejer du bil og ønsker at tage den med til andre af De Kanariske Øer, er det en god idé at leje bilen hjemmefra og oplyse om dine intentioner.
• Startour er eneste danske rejsearrangør til La Palma. Tjek udvalg og muligheder på Startour.dk.

La isla bonita – den smukke ø – er tværtimod rig på grund af sin store eksport af bananer, hvilket man tydeligt kan se på de mange velholdte huse med smukt udskårne træbalkoner, hvoraf flere stammer helt tilbage fra 1500-tallet.

Hovedbyen Santa Cruz er måske den smukkeste af alle byer på De Kanariske Øer med en rigtig god stemning.
En særlig god oplevelse er det at besøge byens skønne gamle torvehal, hvor der er marked hver lørdag formiddag.

Los Muchachos er navnet på bjergene, som er La Palmas højeste punkt. Hele to kilometer og 436 meter over havets overflade. Her kan man komme op med en helikopter, hvis man er ansat på det enorme observatorieområde, som Danmark har været med til at finansiere.

Det er et af de bedste steder i verden at kigge ud i verdensrummet, for her er himlen ekstra klar oven over skyerne, og der er intet lys, der generer de enorme teleskoper.

Du kan også køre derop i bil. Lidt uden for Santa Cruz går vejen derop. Den er angivet til at være 36 kilometer, hvilket skyldes de 160 hårnålesving, du skal igennem for at komme op til det usædvanlige område, der nærmest minder om en slags månebase med de kolossale kupler og antenner.

Det tager omkring halvanden time at køre turen op i de godt to kilometers højde, men det kan anbefales.