2 store begivenheder i 2020

I Santa Cruz de La Palma er der 2 store begivenheder i 2020.

Den 24. februar 2020 er El día de Los Indianos 2020 . Det er dagen hvor alle er klædt i hvidt.

“Los Indianos” -dagen er en af ​​de mest markante helligdage på La Palma.

Det fejres den 24. februar 2020, fastelavns mandag. Denne fest fejrer tilbagevenden af ​​dem, der søgte rigdom i Cuba. Og det er en hyldest til dem der vendte tilbage derfra.

Mandag fra kl. 11.00 begynder festlighederne med levende cubansk musik til at varme op. Senere optræder “La Negra Tomasa”, der repræsenterer de gamle afroamerikanske tjenere, der fulgte med de returnerede emigranter fra Cuba. Om eftermiddagen kl. 17.00 er der parader gennem byen.  Paraderne går gennem gaderne i Santa Cruz de La Palma til lyden af ​​cubansk musik, congas, grupper og parrandas. Alt imens der foregår en “talkumspulverkamp” blandt alle deltagere.

Los Indianos er en af ​​de mest unikke karnevaler i hele Spanien med deltagelse af mere end 80.000 mennesker. I løbet af denne dag er gaderne i hovedstaden på øen fyldt med folk klædt i hvidt. Tøjet består af hvide bukser og jakker.  De fleste herrer med hvid hat. Kvinderne er i hvide kjoler med flotte hatte.

Man skal være i god tid med reservation af transport og hotel, hvis man vil opleve denne helt specielle dag.

Bajada de la Virgen de las Nieves 2020

Bajada de la Virgen de las Nieves foregår hvert 5 år. Der er mange aktiviteter  i ugen fra mandag den 6. Juli 2020 til den søndag den 12. Juli 2020.

Den mest spektakutære er Danza de los Enanos (Dværgenes dans) der foregår den 9. Juli 2020.

Også her skal man være i god tid med reservation af transport og hotel, hvis man vil opleve denne periode.